Hoe gaat het maken van een trouwfilm in zijn werk?

Ik wil de mooist mogelijke trouwfilm maken en daarbij heb ik geen haast (als het bruidspaar daarmee accoord gaat natuurlijk).
Bij de bruiloft van Jos & Fleur deden zij geen geloften. De gemaakte beelden waren prachtig en de woorden van de trouwambtenaar waren perfect geregistreerd maar ik had het gevoel dat de film nog mooier zou kunnen zijn met woorden van Jos & Fleur.
Een maand nadat de bruiloft was geweest kon ik ze toch overhalen om wat te zeggen over elkaar. Ze hadden hun tekst geschreven en ik ging bij hun thuis langs om de woorden op te nemen. Ik kwam bij hun binnen en Fleur vroeg of ik wat wilde drinken. “Koffie graag” antwoorde ik. “Hebben jullie ook wijn?” vroeg ik direct daarna. “Ja, wil je wijn?”. “Nee” zei ik, ” Ik wil dat jullie eerst een wijntje drinken”. Dat leek mij wel een goed idee om hun eerst een beetje te laten ontspannen voordat we hun woorden gingen opnemen. Het idee vonden ze wel grappig en na hun wijntje hebben we de stilst mogelijke plek in hun huis gezocht om de woorden op te nemen. De zolder is het geworden.

Het begin van jullie dag

Gedurende je trouwdag filmen we al vanaf het moment van aankleden elk detail vanuit verschillende invalshoeken met verschillende lenzen. Elke lens die we gebruiken geeft weer een ander gevoel en een ander perspectief.

Het geluid is misschien nog wel belangrijker dan de beelden. Dat is ook waar Miracle Movies zich duidelijk in onderscheidt. Het geluid en de woorden die gezegd worden geven je het gevoel, als je de film bekijkt dat je er echt weer bij bent. Daarvoor maken we gebruik van veel microfoons: op de camera, onzichtbaar en zeer klein op de bruidegom, op de jas van de ambtenaar en draadloos voor de toespraken. Al dit geluid en alle beelden van de camera’s voegen we bij het monteren weer samen tot 1 geheel voor die super beleving. Dit is wat je bij geen enkele andere bruiloft-videograaf krijgt.

Je wordt met de beste apparatuur gefilmd
We maken gebruik van de Panasonic GH5 camera’s. Deze camera’s zorgen voor de beste, mooiste en de scherpste beelden. Ze zijn zeer lichtgevoelig en we hebben dus ook geen “filmlampen” nodig. Daardoor kunnen we in de donkerste kerken filmen, zonder op te vallen.

De echte trouwfilm ontstaat pas later bij het monteren van de film. Hier wordt van alle beelden en geluiden een pakkend verhaal gemaakt. Dit is ook wat de meeste tijd in beslag neemt, gemiddeld 25 uur.
Daarom kost een echte trouwfilm ook meer dan “videoregistratie”. Bij het maken van jullie trouwfilm wordt lang en zorgvuldig naar de beste passende muziek gezocht waar ook de rechten van gekocht moeten worden.

Jullie trouwfilm is echt uniek. De muziek moet de emoties en het ritme van de trouwfilm versterken.