Trouwfilm laten maken?

Wat krijg je als je door ons een trouwfilm laat maken?

Een prachtige film in 4K beeldkwaliteit  met het originele geluid  met een prachtige soundtrack (=muziek) eronder. Je film is levenslang online beschikbaar en je kunt hem delen met al je vrienden en kennissen.

Trouwfilms maken is een vak apart. Je kunt ook je bruiloft laten filmen door oom Kees op zijn camcorder maar wat je dan krijgt is een registratie van je trouwdag, maar geen trouwfilm. Wat wij onder een trouwfilm verstaan is een creatieve vakkundige montage van alle hoogtepunten van jullie trouwdag, die je op een intense emotionele manier keer op keer kan herbeleven.

Hoe wordt een trouwfilm gemaakt?

Gedurende je trouwdag filmen we al vanaf het moment van aankleden elk detail vanuit verschillende invalshoeken met verschillende lenzen. Elke lens die we gebruiken geeft weer een ander gevoel en een ander perspectief.

Het geluid is misschien nog wel belangrijker dan de beelden. Dat is ook waar Miracle Movies zich duidelijk in onderscheidt. Het geluid en de woorden die gezegd worden geven je het gevoel, als je de film bekijkt dat je er echt weer bij bent. Daarvoor maken we gebruik van veel microfoons: op de camera, onzichtbaar en zeer klein op de bruidegom, op de jas van de ambtenaar en draadloos voor de toespraken. Al dit geluid en alle beelden van de camera’s voegen we bij het monteren weer samen tot 1 geheel voor die super beleving. Dit is wat je bij geen enkele andere bruiloft-videograaf krijgt.

Je wordt met de beste apparatuur gefilmd

We maken gebruik van de Panasonic GH5 camera’s. Deze camera’s zorgen voor de beste, mooiste en de scherpste beelden. Ze zijn zeer lichtgevoelig en we hebben dus ook geen “filmlampen” nodig. Daardoor kunnen we in de donkerste kerken filmen, zonder op te vallen. De echte cinematische trouwfilm ontstaat pas later bij het monteren van de film. Hier wordt van alle beelden en geluiden een pakkend verhaal gemaakt. Dit is ook wat de meeste tijd in beslag neemt, gemiddeld 25 uur. Daarom kost een echte cinematische trouwfilm ook meer dan “videoregistratie”.

Bij het maken van jullie trouwfilm wordt lang en zorgvuldig naar de beste passende muziek gezocht waar ook de rechten van gekocht moeten worden. Jullie trouwfilm is echt uniek. De muziek moet de emoties en het ritme van de trouwfilm versterken.

VRAAG VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

“Foto’s laten zien hoe mooi het eruit zag, film laat je het herbeleven.”

Waarin wij ons onderscheiden

Je gaat natuurlijk niet zo maar door de eerste de beste bruiloft videograaf je trouwfilm laten maken. Je vergelijkt er in ieder geval een paar door wat video’s online te kijken en daarbij gaan je een aantal dingen opvallen. Veel van de trouwfilms die je online vindt hebben vaak wel mooie beelden van de trouwdag met een muziekje eronder, maar het originele geluid mist, of is van slechte kwaliteit. Miracle Movies doet het anders.

Het beste geluid

Miracle Movies gebruikt zoveel mogelijk het originele geluid in je trouwfilm. Dit nemen we op met hele kleine digitale recorders en met meerdere microfoontjes die we verbergen op de sprekers. Daarbij gebruiken we ook nog voor speeches en voor de ambtenaar een draadloze microfoon van de beste kwaliteit. Je ziet er dus niks van, maar je hoort het verschil heel duidelijk. Hoe beter de geluidskwaliteit is, hoe echter de film en hoe intenser je alles herbeleeft.

Boeiende film en montage

We maken mooie pakkende films en geen saaie documentaires. Dit doen we door het gebruik van veel verschillende lenzen die elk voor een andere beleving zorgen. Een macro-lens voor superdetails van jullie ringen, een telelens voor een intieme close-up van een kus of een groothoeklens voor een weids overzicht van de hele dansvloer.

Jullie verhaal

Wij zijn altijd op zoek naar het verhaal van jullie. De film moet een zo goed mogelijk beeld geven van de hele dag. We gebruiken verschillende camerastandpunten en dus niet een camera die maar op één plek staat. Als je later je film bekijkt beleef je je dag op een nog intensere manier dan toen je er zelf bij was.

VRAAG VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Meer weten of boeken?

VRAAG VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN